Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek - adatlap

1.Szolgáltató adatai:

• A szolgáltató neve: BURAPIN Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

• A szolgáltató székhelye : 9023 Győr, Babits Mihály u. 1

• Telephelyek (és egyben a panaszügyintézés helye): • 9024 Győr, Mészáros Lőrinc u. 11 • 1211 Budapest, Mansfeld Péter u. 27 • 9082 Nyúl, Hunyadi telep 24/B • Nyitva tartás: H-P: 8-16 óráig

• A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: burapinbp@burapin.eu

 • Cégjegyzékszám: 08 09 019782

• Adószám: 22648839-2-08

• Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Győr-Moson-Sopron megyei Törvényszék Cégbírósága

• Telefonszáma: +36-20-517-3733

• A szerződés nyelve: magyar

A tárhely-szolgáltató neve, címe, e-mail címe:

• Unas Kft.

Alapvető rendelkezések

2.1 A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

 

2.2 A jelen Szabályzat 2019. augusztus 22. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a Szabályzatot. A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépése előtt 11 (tizenegy) nappal a weboldalakon közzéteszi. Felhasználók a weboldalak használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldalak használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

 

2.3 Felhasználó, amennyiben belép a Szolgáltató által üzemeltetett webshop weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználója a webshopnak, a Szabályzatban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a webshop tartalmának megtekintésére.

 

2.4 Szolgáltató fenntart magának minden jogot a webshop weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a webshopon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos
Bankszámlaszám: 59500203-11077877 Adószám: 22648839-2-08
Burapin Kft. www.lucullus.bolt.hu Székhely: 9023 Győr, Babits Mihály u. 1

Telephely: 1211 Budapest, Mansfeld Péter u. 27.

Tel.: +36-20-5173733 rendeles@lucullus.bolt.hu
hozzájárulása nélkül.

Regisztráció, vásárlás

3.1 Felhasználó a weboldalon történő vásárlásával/regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

 

3.2 Felhasználó a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Szolgáltató kizárja felelősségét, amennyiben Felhasználó más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

 

3.3 A Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 

3.4 A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

Megvásárolható termékek és szolgáltatások köre

4.1 A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

 

4.2 A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a webshopban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

 

4.3 Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

 

4.4 Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

4.5 Hibás ár esetén esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő. 

Rendelés

5.1 Felhasználó a regisztrációját követően bejelentkezik a webshopba/vagy regisztráció nélkül is megkezdheti a vásárlást.

 

5.2 Felhasználó a megvásárolni kívánt termék, termékek darabszámát beállítja.

 

5.3 Felhasználó kosárba helyezi a kiválasztott termékeket. Felhasználó bármikor megtekintheti a kosár tartalmát a „kosár tartalma” ikonra kattintva.

 

5.4 Amennyiben Felhasználó további terméket szeretne kosárba helyezni, kiválasztja a „folytatom a vásárlást” gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrzi a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés - X” ikonra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség véglegesítéséhez a „frissítés/kosár frissítése” ikonra kattint Felhasználó.

 

5.5 Felhasználó kiválasztja a szállítási címet, majd a szállítási/fizetési módot, melynek típusai a következők:

5.5.1 Fizetési módok:

Személyes átvétel: Készpénzben, vagy Bankkártyával a Szolgáltató üzlethelységében vagy a Szolgáltató által megjelölt egyéb helyen történő átvételkor. Az áru átvételekor történő fizetés választása esetén a Felhasználó a Szolgáltató üzlethelységében vagy a Szolgáltató által megjelölt egyéb helyszínen fizeti meg a termék vételárát készpénzben, vagy bankkártyával. Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség.

Fizetés utánvétellel: Amennyiben a megrendelt termék futárszolgálattal kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy a Felhasználó a megrendelés végösszegét a futárnak teljesítse készpénzben a megrendelt termék(ek) átvételekor.

Átutalással: Felhasználó a megrendelt termékek ellenértékét a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára 3 napon belül köteles átutalni. Az összeg Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően a Felhasználó jogosult a termék(ek) általa meghatározott módon történő átvételére.

 

5.5.2 Szállítási költség: A szállítási költség pontos összegéről a megrendelési folyamat során és az alábbi oldalon ( http://lucullus.bolt.hu/szallitas ) ad pontos tájékoztatást a Szolgáltató.

 

5.6 Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy vevő elálljon a szerződéstől.

 

5.7 A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítése és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Felhasználó köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt Szolgáltató nem fogad el! A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban.

 

5.8 Az adatok megadását követően Felhasználó a ”megrendelem” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével, vagy e-mailben jelezheti felénk egyéb, rendeléssel kapcsolatos kívánságát.

 

5.9 Adatbeviteli hibák javítása: Felhasználó a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat.

Megrendelések feldolgozása és teljesítése

6.1 A megrendelések feldolgozása nyitvatartási időben történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.

 

6.2 Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 72 órán belül – amennyiben a termék készleten van. Ha nincsen a termék készleten, Szolgáltató emailben tájékoztatja a Felhasználót a várható teljesítési időről. Ha Szolgáltató és Felhasználó a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, Szolgáltató Felhasználó felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek Szolgáltatóhoz való megérkezésétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.

 

6.3 Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni.

Elállás joga

7.1 Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

 

7.2 Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

 

7.3 Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

 

7.4 A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését.

 

7.5 Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

 

7.6 Nem illeti meg az elállási jog Fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

 

7.7 A fogyasztó szintén nem gyakorolhatja az elállási jogát; a., a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

b., olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ.

c., romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében.

d., olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

e., olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

f., olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.

g., olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából.

h., lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta; i. hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével.

j., nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében.

k., lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

l., a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.


7.8 Szolgáltató a termék visszaérkezését/vagy az elállási nyilatkozat megérkeztét követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Fogyasztó részére, beleértve a szállítási díjat is.

 

7.9 A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

 

7.10 Fogyasztó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni.

 

7.11 Fogyasztónak írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot megküldenie 14 napon belül.

 

7.12 Fogyasztó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi, vagy átadja a termék(eke)t.

 

7.13 A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.

 

7.14 A Szolgáltató nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik.

 

7.15 Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

 

7.16 A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy Fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 

7.17 Amennyiben Fogyasztó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (akár a mellékelt adatlap segítségével), vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Fogyasztó Szolgáltató részére.

 

7.18 Fogyasztónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Fogyasztót terheli!

 

7.19 A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.

 

7.20 Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.

 

7.21 Fogyasztó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

 

7.22 Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg.

 

7.23 Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár e.

 

7.24 Elállási jog gyakorlásának a menete:

7.24.1 Amennyiben a Fogyasztó élni kíván az elállási joggal, úgy köteles az elállási szándékát a Szolgáltató elérhetőségein jelezni.

7.24.2 Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, email-en keresztül történő értesítés esetén az email küldésének idejét veszi figyelembe.

7.24.3 A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül). A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket.

 

7.24.4 A Szolgáltató azonban nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. A Fogyasztó a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

 

7.24.5 Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a vásárló az elállási joggal.

Szavatosság

Kellékszavatosság

8.1 Milyen esetben élhet Felhasználó a kellékszavatossági jogával?

Felhasználó webshopot üzemeltető cég hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

8.2 Milyen jogok illetik meg a Felhasználót a kellékszavatossági igénye alapján?

Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi tájékoztató



ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

1. A TÁJÉKOZTATÓ ÉS AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

Jelen tájékoztató célja, hogy a BURAPIN Kft. (9023 Győr, Babits Mihály utca 1., továbbiakban adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen tájékoztató tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen tájékoztatóban foglaltaknak, a hatályos nemzeti jogszabályokban előírtaknak, valamint az Európai Unió által lefektetett szabályoknak.

Az adatkezelési tájékoztató kialakításakor az adatkezelő alapnak tekintette az "Infotv." (2011. évi CXII. törvény), a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (2017. évi LIII. törvény) szóló jogszabályokat, valamint az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendeletét (GDPR).

Az adatkezelő adatkezeléssel kapcsolatos irányelvei folyamatosan elérhetőek a https://lucullus.bolt.hu honlapon.

Az adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót bármikor megváltoztassa, mely adatkezelési tájékoztató minden esetben a honlapon megtekinthető.

A BURAPIN Kft. nagyon komolyan veszi az Ön személyes adatainak védelmét. Az alábbi nyilatkozat tájékoztatja Önt arról, hogy mely személyes adatokat gyűjtjük, hogyan dolgozzuk fel és használjuk fel azokat. Elkötelezettek vagyunk partnereink személyes adatainak védelmében, mely során azokat bizalmasan kezeljük és megteszünk minden olyan biztonsági-, technikai- és egyéb intézkedést, mely ezen adatok biztonságát garantálja.

2. ADATKEZELŐ ADATAI

Név: BURAPIN Kft.

Székhely: 9023 Győr, Babits Mihály utca 1.

Cégjegyzékszám: 08-09-019782

Adószám: 22648839-02-08, Közösségi adószám: HU22648839

E-mail: admin@birapin.eu

3. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

Az adatkezelésre a https://coffeetogo.hu/ internetes oldalon megrendelés/vásárlás céljából megadott személyes adatok, valamint a feliratkozók által megadott e-mail címek önkéntes, egyértelmű, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapú hozzájárulása alapján kerül sor.
Az adatkezelés célja az értékesítési szerződés teljesítése és a szolgáltatások nyújtása.

Eltérő rendelkezés hiányában ez az Adatkezelési Tájékoztató kizárólag azt szabályozza, hogy a BURAPIN Kft. hogyan kezeli az Ön személyes adatait. Abban az esetben, ha harmadik fél szolgáltatásait veszi igénybe, kizárólag ezen harmadik felek adatvédelmi feltételei érvényesek. A BURAPIN Kft. nem ellenőrzi harmadik felek adatvédelmi feltételeit.

A BURAPIN Kft. az Ön személyes adatait arra használja fel, hogy értékesítéssel, szállítással, kifizetéssel kapcsolatosan szerződéseket kössön a https://coffeetogo.hu/ internetes webshopon keresztül, valamint, hogy fizetéseket és megrendeléseket dolgozzon fel.

4. A MEGRENDELÉS/VÁSÁRLÁS SORÁN KEZELT ADATOK

https://lucullus.bolt.hu internetes oldalon megrendelés/vásárlás és a szerződés teljesítése céljából az alábbi személyes adatok bekérése történik:
- e-mail cím

  • Kapcsolattartó neve

  • Telefonszám

  • Számlázási adatok:

    • név

    • irányítószám

    • település

    • utca, házszám

    • Cég, EV esetén adószám

  • Szállítási adatok

    • név

    • irányítószám

    • település

    • utca, házszám

A felsorolt személyes adatok bekérésének célja:
- e-mail cím: a megrendelésről/vásárlásról szóló visszaigazoló e-mailt az adatkezelő erre az e-mail címre küldi meg a számlával együtt, ezen az e-mail címen tájékoztatja a megrendeléssel, szállítással, átvétellel kapcsolatos információkról
- Kapcsolattartó neve: a megrendelést leadó személy azonosítása, vagy egyéb egyeztetés során az adott vállalkozásnál mely személy keresendő

- Telefonszám: a megrendelés/vásárlás során megadott adatokkal kapcsolatos egyeztetéshez szükséges, ha az adatkezelő abban hibát, hiányosságot talált, vagy a szerződés teljesítéséhez egyéb kiegészítő információra lehet szüksége, valamint a termék szállításával, átvételével kapcsolatos egyeztetéshez lehet szükséges

- Számlázási adatok: a számla kötelező tartalmi elemei

- Szállítási adatok: a szerződés teljesítésének elengedhetetlen része, a megvásárolt áru átadásának adatai

Az adatkezelő a felsorolás alapján a https://coffeetogo.hu/ internetes oldalon a minimális adatokat kéri, melyek a szolgáltatás- és a szerződés teljesítéséhez szükségesek.

www.lucullus.bolt.hu internetes oldalt a felhasználó személyének és személyes adatainak felfedése és megadása nélkül megtekintheti, viszont a megrendelés leadásához a felsorolt személyes adatok megadása szükséges.

A megadott személyes adatok valódiságáért és pontosságáért kizárólag a felhasználó a felelős. Felhívjuk az adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, úgy az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelő a birtokába jutott személyes adatok részét vagy egészét harmadik fél részére sem ingyenesen, sem díjazás ellenében nem adja át. Bizonyos esetekben - hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás, illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja esetén - a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok tehetik kötelezővé.

5. KÁRTYÁS FIZETÉS SORÁN KEZELT ADATOK

Megrendelő elfogadja, hogy a BURAPIN Kft. (9023 Győr, Babits Mihály utca 1.) által a www.simplepay.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adatai átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére.

A továbbított személyes adatok köre:
- kapcsolattartó neve
- telefonszám
- e-mail cím

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (csalásfigyelés).

6. HÍRLEVÉLKÜLDÉS SORÁN KEZELT ADATOK

https://lucullus.bolt.hu internetes oldalon lehetőség van hírlevélre feliratkozni az alábbiak szerint:
- megrendelés/vásárlás leadása során, a hírlevélre feliratkozás lehetőségének bepipálásával

A hírlevélre feliratkozás során megadott személyes adatok köre:
- a hírlevélre feliratkozás során a felhasználó kizárólag e-mail címét adja meg, egyéb adatát nem

A hírlevél küldés célja:
- a hírlevélben a felhasználó rendszeresen tájékoztatást kaphat az olyan termékekről, szolgáltatásokról, megrendelési lehetőségekről és bizonyos eseményekről, amelyek őt érdekelhetik

A hírlevélről leiratkozás módja:
- a hírlevélben minden esetben megtalálható a leiratkozás lehetősége, mely a "leiratkozás" linkre kattintva automatikus, de leiratkozási szándékát a felhasználó e-mailben is jelezheti, melyet követően e-mail címe törlésre kerül és a továbbiakban nem kap semmilyen levelet adatkezelőtől

Nem minősül hírlevélnek:
- jelen tájékoztató 4-es pontjában meghatározott, online megrendelés/vásárlás során megadott e-mail címre küldött megrendelés visszaigazoló, tájékoztató, szállítási értesítő

Fenti tájékoztatóra külön nem iratkozik fel a felhasználó, mert az értesítések a szolgáltatás, illetve az értékesítési szerződés egészének vagy részének igénybevételéhez, teljesítéséhez szükségesek. Felhasználó ettől függetlenül e-mailben bármikor jelezheti adatkezelő számára, hogy a szerződés egészének vagy részének igénybevételéhez fűződően adatkezelő ne küldjön több tájékoztató levelet, vállalva az ezzel járó esetleges következményeket.

7. EGYEDI ADATOK KEZELÉSE

Olyan egyedi adatokat, mint pl. az IP-címet, a böngésző típusát és a hozzáférési időket az Ön számítógépe automatikusan továbbítja nekünk, és a szerverünkön tárolja. Az IP-cím a számítógépének globálisan érvényes, egyedi azonosítója, és négy, tömbökkel elválasztott számblokkból áll. A legtöbb esetben magánfelhasználóként nem használ állandó IP-címet, mivel ezt csak ideiglenesen a szolgáltató hozzárendeli Önhöz. Ennek ellenére statikus IP-címek esetén a felhasználói adatok egyértelmű kiosztása elvileg lehetséges, ennek a szolgáltatásnak a használatával. Kivéve a weboldalunkhoz való illetéktelen hozzáférés nyomon követését, ezeket az adatokat általában nem személyes alapon használjuk fel, hanem csak névtelenül értékeljük, hogy melyik weboldalunk részesül előnyben, hány hozzáférés történik naponta és hasonlók. Annak érdekében, hogy weboldalunk a lehető legkellemesebb legyen az Ön számára, mi is, mint sok más vállalat, úgynevezett sütiket – cookie-kat használunk. A sütik kicsi szöveges fájlok, amelyek lehetővé teszik a felhasználó felismerését, így nem kell minden alkalommal újból bejelentkeznie. Ezeket a sütiket általában automatikusan törlik a merevlemezről a weboldalunk látogatása végén. Egyéb sütik továbbra is a számítógépén maradnak, hogy a következő látogatás alkalmával felismerhessük Önt. A sütik segítségével mérjük és szabályozzuk az oldalmegtekintések gyakoriságát és az általános oldalnavigációt. Természetesen sütik nélkül is használhatja weboldalunkat. Internet böngészője beállítható úgy is, hogy a sütik általában elutasításra kerüljenek.

8. Google ANALITiCS

Webhelyünk a Google Analytics szolgáltatást használja, a Google Inc. ("Google") által biztosított webanalízis szolgáltatást. A Google Analytics úgynevezett "cookie-kat", szöveges fájlokat használ, amelyeket a számítógépén tárolnak, és amelyek lehetővé teszik a webhely használatának elemzését. A cookie által generált információkat a webhely használatáról (beleértve az IP-címet is) az USA-ban található Google szerverre továbbítják és ott tárolják. A Google ezeket az információkat felhasználja a weboldal használatának kiértékeléséhez, a weboldal üzemeltetőjével kapcsolatos jelentések összeállításához és a weboldal tevékenységével és az internet használatával kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtásához. A Google ezeket az információkat harmadik félnek is továbbíthatja, ha ezt jogszabály előírja, vagy ha harmadik felek ezeket az adatokat a Google nevében dolgozzák fel. A Google semmilyen körülmények között nem fogja társítani az Ön IP-címét más Google-adatokkal. A böngésző szoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatja a sütik telepítését; szeretnénk azonban felhívni a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja teljes mértékben használni a weboldal összes funkcióját. A weboldal használatával kijelenti, hogy hozzájárul az Önről gyűjtött adatok feldolgozásához a Google által a fent leírt módon és a fent említett céllal. Kérjük, olvassa el a Google általános feltételeit ebben a tekintetben: https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/hu/ Kérjük, vegye figyelembe a Google adatvédelmi irányelveit is a következő címen: https://policies.google.com/privacy?hl=hu&fg=1. Tekintettel a teljes IP-címmel rendelkező elemzőeszközök használatáról szóló vitára, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez a webhely a Google Analytics kiterjesztést, a "_anonymizeIp ()" kifejezést használja, ezért az IP-címeket csak rövidített formában dolgozzák fel a közvetlen személyes hivatkozások kizárása érdekében.

9. UNAS ADATELEMZÉS

Amikor felkeresi saját webhelyeinket, rögzítjük a felhasználók IP-címét, a látogatás idejét és a megjelenített oldal címét. Az adatokat a védelmi rendszer működtetésére, a hibák felderítésére és az esetlegesen felmerülő vitás helyzetek megoldására használjuk. Az adatokat 2 hónap elteltével töröljük. Saját weboldalunkon nem használunk személyes sütiket. Elemzési szolgáltatásainkhoz a Goole Analytics szolgáltatást használjuk, lásd a 8. pontot.

9. FACEBOOK ANALITICS NOTES

A közösségi hálózatokon és platformokon való jelenlétünk a jobb, aktívabb kommunikációt szolgálja ügyfeleinkkel és leendő partnereinkkel. Itt információkat nyújtunk termékeinkről és az aktuális akciókról.

Amikor felkeresi fiókunkat a közösségi médiában, adatait automatikusan összegyűjthetik és elmenthetik piackutatási és hirdetési célokra. Álnevek használatával úgynevezett használati profilok jönnek létre ezekből az adatokból. Ezeket fel lehet használni például olyan hirdetések elhelyezésére a platformokon belül és kívül, amelyek feltehetően megfelelnek az Ön érdeklődésének. Erre a célra az Ön eszközén általában sütiket használnak. Ezekben a sütikben tárolják a látogató viselkedését és a felhasználó érdekeit. Ez a túlnyomórészt jogos érdekeink védelmét szolgálja, ajánlatunk optimalizált bemutatása, valamint az ügyfelekkel és az érdekelt felekkel folytatott hatékony kommunikáció során. Mivel a fent említett közösségi média platform székhelye az USA-ban található, a következők érvényesek: Az Európai Bizottság megfelelőségi határozatot adott ki az USA-ra vonatkozóan. Ez az EU – USA adatvédelmi-pajzsra hivatkozik.Az adatok szolgáltatók által az oldalaikon történő feldolgozására és felhasználására vonatkozó részletes információk, valamint a kapcsolatfelvételi lehetőség, valamint az ezzel kapcsolatos jogai, valamint a magánélet védelmére vonatkozó lehetőségek, különösen a leiratkozási lehetőségek az alábbiakban csatolt szolgáltatók adatvédelmi tájékoztatóiban találhatók. Ha továbbra is segítségre van szüksége ebben a tekintetben, felveheti velünk a kapcsolatot.

Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/

Az adatkezelés a közösen felelős személyek közötti megállapodás alapján történik, amelyet itt láthat: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

Lemondás: Facebook: https://www.facebook.com/settings?tab=ads

 

 

10. AZ ADATOK FIZIKAI TÁROLÁSI HELYEI

Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai-és szoftver eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adatok titkosak legyenek, sértetlenek, tájékoztatás kérés esetén rendelkezésre álljanak és hogy védve legyenek a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés és véletlen megsemmisülés ellen.

Adatkezelő részben belső informatikai rendszerében tárolja a személyes adatokat, helyben telephelyein, így csak az arra jogosult személyek férhetnek hozzá saját jelszavuk megadását követően és csak olyan személyek, akiknek munkájához kifejezetten szükséges a személyes adatok kezelése. Részben pedig a BURAPIN Kft. által használt számlázó- és készletnyilvántartó programot üzemeltető NATURASOFT Magyarország Kft. (1113 Budapest, Daróczi út 11.) székhelyén, valamint a https://lucullus.bolt.hu honlapon működő webshop üzemeltetőjének UNAS Online Kft. (9400 Sopron, Kőszegi út 14.) számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési eszközei a székhelyén, illetve a DataLand szerverteremben (1132 Budapest, Victor Hugo u. 11-15.), valamint a Rockforest szerverteremben (1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.) kerültek elhelyezésre. A szervereken tárolt adatokhoz a szervertermek munkatársai nem férnek hozzá.

Adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. Adatkezelő folyamatosan olyan fizikai, elektronikus és eljárási védelmet biztosít, amely megfelel a személyes adatokra vonatkozó szabályoknak, illetve adatbázisát jelszavas védelemmel látja el.

A felhasználó személyes adatai (melyek lehetnek: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási és szállítási adatok) az alábbi módokon kerülhetnek adatkezelő birtokába: egyrészt a https://lucullus.bolt.hu internetes oldalon a megrendelés/vásárlás során megadott adatokkal, másrészt hírlevélre történő feliratkozás során (csak e-mail cím), illetve e-mailben küldött megkereséssel, mint árajánlat kérés, érdeklődés.

Adatkezelő nem szerződött partnerei - érdeklődők, ajánlat kérők - által megadott személyes adatok 90 nap után törlésre kerülnek (kivételt képeznek a hírlevélre feliratkozottak e-mail címei).

11. ADATTOVÁBBÍTÁS ÉS ADATFELDOLGOZÁS

Adatkezelő által kezelt személyes adatokhoz a BURAPIN Kft. azon munkatársai férnek hozzá, akiknek a szolgáltatás biztosítása érdekében ehhez szorosan feladatuk fűződik. Adatkezelő munkatársai minden esetben írásban vállalják, hogy a tudomásukra jutott személyes adatokat nem továbbítják és azt jelen adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint, a legnagyobb körültekintéssel kezelik és azt harmadik fél tudomására sem munkaviszonyuk fennállása alatt, sem később nem hozzák.

A BURAPIN Kft. minden munkatársa a hatályos előírásokat ismeri és az ezzel kapcsolatos ismereteit munkája során a legnagyobb körültekintéssel alkalmazza. Adatkezelő munkatársai részletes információkat kapnak az adatkezelések módjáról, szabályairól és az őket érintő teendőkről.

Adatkezelő által kezelt személyes adatok adattovábbításra nem kerülnek.

Adatkezelő a szolgáltatás teljesítése céljából adatfeldolgozót vehet igénybe, akik az alábbiak lehetnek:

- NATURASOFT Magyarország Kft. (1113 Budapest, Daróczi út 11.) tevékenység: számlázó- és készletnyilvántartó software üzemeltetés

- UNAS Online Kft. (9400 Sopron, Kőszegi út 14.) tevékenység: webshop, szerver üzemeltetés, hírlevélküldés
- Express Logistics System Kft. (1047 Budapest, Baross u. 75-77.) tevékenység: csomagszállítás
- GLS General Logistics Systems Hungary Kft. (2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.) tevékenység: csomagszállítás
- OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.) tevékenység: bankkártyás fizetés kezelése

 

Amennyiben bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, adóhatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, Magyar Nemzeti Bank, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetve jogszabály felhatalmazása alapján egyéb szerv tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetve iratok rendelkezésre bocsátása végett az adatkezelőt megkereshetik. Ezen szervezetek részére adatkezelő - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

12. ADATVÉDELMI JOGOK, JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti azok helyesbítését, törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adatkezelő elérhetőségein, elsősorban írásban.

2018. május 25-ét követően az adatvédelmi jogokat, jogorvoslati lehetőségeket, és ezzel kapcsolatban a GDPR vonatkozó rendelkezéseit és korlátozásait részletesen a GDPR tartalmazza (így különösen a GDPR 15., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 77., 78., 79. és 82. cikkei).

Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket részletesen az Infotv. 13-17. és 30. alfejezetei tartalmazzák.

Tájékoztatás:
Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, GDPR 13.-14. cikkeiben említett valamennyi információt és a 15-22., illetve 34. cikkek szerinti tájékoztatást átlátható, egyértelmű, közérthető, könnyen hozzáférhető formában nyújtsa. A tájékoztatás díjmentes (kivételt képez, ha az érintett teljesen megalapozatlanul és/vagy ismétlődően kér tájékoztatást, úgy számára egy ésszerű adminisztrációs díj felszámítható).

Hozzáférés:
Az érintettek webes felületen nem regisztrálnak, így önállóan felhasználónévvel-jelszóval belépni nem tudnak, hogy ilyen módon ellenőrizzék saját adataikat. A https://coffeetogo.hu/ honlap megtekintéséhez regisztráció nem kell. A tájékoztatás kiterjedhet adatkezelő által kezelt adataira, azok forrására, az adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az adatfeldolgozók nevére, címére, tevékenységére. Adatkezelő az adatkezeléssel kapcsolatos megkeresésre a lehető legrövidebb időn belül válaszol, de legkésőbb 30 napon belül, írásban.

Törlés:
Az érintett bármikor kérheti adatai törlését. Amennyiben adatkezelő átadta adatfeldolgozó részére is a személyes adatot, úgy tájékoztatnia szükséges az adatfeldolgozót is, hogy az adatokat töröljék. A törlés az alábbi esetekben indokolás nélkül fennáll: a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték, tárolták, az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulást és az adatkezelésnek nincs más jogalapja, az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, a személyes adatokat jogellenesen kezelték, a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából, a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából, jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Adatkezelő valamennyi személyes adatot, melynek felvétele és tárolása az érintett hozzájárulásával történt, a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll, további külön hozzájárulás nélkül, érintett hozzájárulásának visszavonását, törlésre vonatkozó igényét követően is kezelheti. Adatkezelő a hozzájárulás alapján tudomására jutott személyes adatokat külön jogszabályi kötelezettsége teljesítése céljából archivált formában megőrzi. Adatkezelő ezen felül a törlésre irányuló kérelem ellenére szintén megőrzi azokat a személyes adatokat, melyek a szolgáltatás teljesítéséhez kapcsolódóan követelés behajtásához szükségesek.

Helyesbítés:
Az érintett kérheti az adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Az adatkezelés korlátozása:
Az érintett kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül: az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi a személyes adatok pontosságának ellenőrzését), az adatkezelés jogellenes és az érintett ellenzi az adatok törlését, ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását, az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat, a tárolás kivételével, csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adathordozás:
Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban (pl. .doc, .xls) megkapja és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Tiltakozás:
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) 21. §-ban meghatározott esetekben tiltakozhat személyes adatai kezelése ellen. A BURAPIN Kft. a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről pedig írásban tájékoztatja Önt.

Visszavonás joga:
Az érintett jogosult, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

13. HATÓSÁGI ELJÁRÁS

Jogai megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per – választása szerint – a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911-400, www.naih.hu)

14. VÁLTOZTATÁSOK AZ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓBAN

A BURAPIN Kft. fenntartja a jogot, hogy ezt az Adatvédelmi Tájékoztatót, az Ön személyes adatainak felhasználására vonatkozólag, a jövőbeni törvényi változásokhoz igazítsa, időről időre, a különböző frissítések miatt egyoldalúan módosítsa.